Vui lòng dùng định danh này để trích dẫn hoặc liên kết đến tài liệu này: https://thuvienso.bvu.edu.vn/handle/TVDHBRVT/20162
Nhan đề: Microplastic contamination in commercial seasalt of VietNam
Tác giả: Dang, Thi Ha
Từ khoá: Microplastic
Sea salt
Năm xuất bản: 2021
Tùng thư/Số báo cáo: Vietnam Journal of Science and Technology, 59(3) 2021;pp. 333-344
Tóm tắt: This is the first study which assessed the microplastic contamination of sea salt productsfromVietNam. Theresults obtainedfrom9 iodatefine tableseasaltand4 rawseasalt samples collected from different salt production regions along Viet Nam showed that microplastics were present in 9/9 of the salt samples. The mean abundance of microplastics was 878 ± 101 items/kg and 340 ± 26 items/kg for raw and fine sea salts, respectively. For both raw and fine sea salts, fibers were the predominant type of microplastics, accounting for more than 60 % of total microplastic particles. In addition, three types of polymer were detected in 12 microplastic particles by FTIR, including polyethylene (PE), polypropylene (PP) and polystyrene (PS), among which, the most common is PE (accounting for 67 %). The results, gatheredfromthisresearch,evidencethemicroplasticcontaminationwithinVietnameseseasalt, and thus, become crucial to develop more future research, leading to a better understanding of the risks associated with salt consumption as well as measures to reduce microplastic contaminationinseasalt.
Định danh: http://thuvienso.bvu.edu.vn/handle/TVDHBRVT/20162
Bộ sưu tập: Công ghệ thực phẩm - Kỹ thuật hoá học (Articles)

Các tập tin trong tài liệu này:
Tập tin Mô tả Kích thước Định dạng  
Dang-Thi-Ha-Journal-of-science-and-Technology.pdf1,72 MBAdobe PDFHình minh họa
 Đăng nhập để xem toàn văn


Khi sử dụng các tài liệu trong Thư viện số phải tuân thủ Luật bản quyền.